Може би имате стрии или паякообразни вени, които смятате за грозни.

Ако сте отговорили с „да“ на някое от горните, вероятно сте си помислили „Какво, по дяволите, не е наред с мен? Защо съм толкова възбудена?”  

Ако женското либидо имаше страница във Facebook, състоянието на връзката й несъмнено щеше да бъде „сложно е“.

bad res Жените са сложно сексуално същество, много повече от мъжете. Сексуалното желание и удоволствие са толкова, ако не и повече, проблемът над колана, отколкото по-долу. – Д-р Jaime Seeman, АГ-гинеколог

Няма универсален отговор за увеличаването или намаляването на женското либидо, но има различни фактори, които могат да повлияят на сексуалното ви желание точно тази секунда.

Резюме на статията:

Ето някои фактори, които допринасят за сексуалната възбуда и либидото при жените:

ХормониМозъкЕмоциитеВъзраст, мъдрост, увереностМедицински проблеми, култура, история

5 причини винаги да сте толкова възбудени

Хормони

Женските хормони са като добре смесен коктейл: твърде много или твърде малко от която и да е съставка ще доведе до неблагоприятни резултати.

Голямата разлика е, че рецептата за нашия дамски коктейл се променя отново и отново през всеки менструален цикъл.  

Освен ако не използвате хормонални методи за контрол на раждаемостта (хапчетата, Depo, импланти) или имате други основни здравословни състояния, които биха повлияли на менструалния ви цикъл, това, което ще опиша по-долу, е доста добро представяне на това, което се случва в тялото ви всеки месец и как може да повлияе на сексуалното ви желание.

(Щракнете върху изображението, за да го увеличите)

Фоликуларна фаза: Първата фаза на вашия цикъл, наречена фоликуларна фаза, започва на първия ден от менструалния ви период, когато прогестеронът, естрогенът и лутеинизиращият хормон (LH) са в най-ниската си точка.

Няма да ви отегчавам да се опитвате да обяснявате точно какво правят и как работят – (просто щракнете върху връзките, ако искате да научите повече!) – но е достатъчно да кажа, че те определят много различни аспекти на вашето здраве и благополучие .

По същество това е време, което обичам да наричам моята „въздишка на облекчение“. Качеството на съня ми е страхотно, чувствам се комфортно, уверен, фокусиран и сексуален, но не съм преодолян от постоянни сексуални пориви.

Фаза на овулация (ПМС, част 1): Има само няколко дни на балансирано блаженство, преди нивата на естроген да започнат бавно да се повишават, докато достигнем втората фаза на цикъла, наречена овулация.

Когато се приближаваме до тази средна точка на цикъла, естрогенът достига пик, нашият LH прави голям скок и прогестеронът започва да се увеличава, но само леко.

Това е болезнено време за много жени. Някои от нас се чувстват на върха на света по време на овулация, докато други изпитват симптоми, които обичам да наричам „ПМС, част 1“.  

Също така може да забележите увеличение на цервикалната течност през това време. Често се бърка с изхвърлянето, тази магическа течност дава на спермата идеалната среда за плуване до яйцеклетката, която сте освободили по време на овулацията!

Едно нещо, което остава доста последователно по очевидни причини през тази фаза, е повишеният апетит за сексуално удовлетворение, което може да се обясни с нарастващите нива на тестостерон няколко дни преди и след овулацията.

Проучванията са съгласни с това, показвайки, че с увеличаването на нивата на LH и естроген, либидото също се увеличава – потенциален двоен удар!

Това може да е момент, когато бързате вкъщи за малко секси време с партньора си или любимия BOB (гадже на батерии) и се чудите защо сте толкова възбудени!

И просто се случва, че по време на тази фаза сме много плодородни, като телата ни умишлено целят да забременеем.   

Майката природа е умна, нали?

Лутеална фаза (ПМС, част 2): Е, овулацията беше забавна, но е време да преминем към третата и последна фаза от нашия цикъл, лутеалната фаза или това, което обичам да наричам „ПМС, част 2“.

По време на тази фаза – която настъпва непосредствено след овулацията – нивата на естроген ни намаляват постоянно, но не са толкова ниски, колкото са по време на фоликуларната фаза.

В допълнение, нашите нива на LH се връщат рязко надолу, където са били преди овулацията, а нашият прогестерон непрекъснато нараства от този момент, докато започнем следващия ни менструален период, където започваме тези фази отначало.  

Същото проучване, посочено по-горе, също обяснява повишаването на прогестерона на намаляване на либидото.   

Тъй като естрогенът спада и прогестеронът се увеличава, е напълно логично, че може да се чувстваме малко мудни, да имаме проблеми със съня, да имаме луди сънища и дори да се превърнем в лудо, разярено PMS алтер его на себе си.  

И по този начин е особено логично, че през тази фаза може да не изпитаме нормалния си оживен сексуален апетит.  

Какво ще кажете за тестостерона?

Това звучи като пич хормон, нали? То е. Но той също е част от нашия дамски коктейл в малки дози и сякаш вече не сме били достатъчно чудотворни, нашите яйчници всъщност го произвеждат.

Тестостеронът играе много роли в женското тяло, но е добре известен с ролята си в сексуалния ни нагон.

Докато недостатъчното количество тестостерон може да доведе до намаляване на либидото ви, малко твърде много тестостерон може да доведе до ненаситен сексуален апетит.  

Но не се притеснявайте! Ако няма основни медицински състояния и сте жена, която естествено има по-високо от средното ниво на тестостерон, няма нищо лошо в това. Ти превъзходен, ти!

Какво ще кажете за ефекта от контрола на раждаемостта върху вашето сексуално желание?

И така, къде остава тези от вас, които използват хормонални методи за контрол на раждаемостта?  

Е, зависи от това, което използвате.  

Когато първият орален контрацептив, наречен Enovoid, беше одобрен от FDA през 1960 г., той беше описан като синтетична форма на прогестерон.  

Оттогава са разработени още хапчета, които включват различни комбинации от естроген и прогестини в различни дози в усилията да бъдат използвани от всички жени.  

Днес повечето орални контрацептиви и други предлагани хормонални методи за контрол на раждаемостта се считат за ниски дози – което означава, че съдържат достатъчно прогестерон и/или естроген, за да спрат овулацията – и дали да ги приемате или не е дълбоко лично решение.

Успехът на тези методи за контрол на раждаемостта зависи от факта, че ако спрем овулацията, спираме шанса да забременеем.  

Други методи за контрол на раждаемостта, като медни спирали и прогестинови спирали, не спират овулацията, но предотвратяват бременността по други начини.

Медните йони от медната спирала са токсични за сперматозоидите, като ги убиват, когато навлизат в матката и забраняват бременността.

Хормоните в прогестиновата спирала правят цервикалната слуз по-гъста, което забранява на сперматозоидите да пътуват до яйцеклетката. Следователно не настъпва бременност.

Но това не идва без цена, която често включва нежелани странични ефекти, които са резултат от промяна на естествената система за производство на хормони на тялото със синтетични/изкуствени хормони.   

Което от своя страна може драстично да промени сексуалното ви желание – за добро или лошо.

Изводът: Вие сте фабрика за ходене на хормони!

Тялото ви работи усилено всеки ден, за да създаде правилния баланс на хормоните, за да ви направи свирепата и красива жена, каквато сте. Ако изпитвате промени в сексуалното си желание по време на всеки менструален цикъл, можете да дадете поне частична заслуга на хормоните за това.  

Ако сте на хормонален контрол на раждаемостта и сте преживели драстична промяна в либидото, независимо дали е добро или лошо, дозировката на хормоните в контрола на раждаемостта може много добре да е причината.

Мозък

Значи има хормони… да, но ние със сигурност не сме просто роботи, захранвани от хормони, нали?  

Разбира се, че не.

Имате тази голяма и красива машина в главата си, която е най-мощният полов орган от всички. Твоят мозък!

Може да почувствате, че силата изцяло се намира в гениталиите ви, но всъщност тя се намира най-вече във вашия голям „ole noggin“.  

Забелязвали ли сте някога, че сте възбуждани от определени миризми, звуци или гледки?  

Ако имате, това е вашият мозък, който създава отговор на тези стимули, като от своя страна отделя невротрансмитери като допамин. Допаминът е като система за възнаграждение, произведена в отговор на поведения като секс, храна и наркотици.

Може би това е познат одеколон или звукът на „Animal“ от NiN (хм… добре… може би това съм само аз), който идва по радиото, което разпалва огъня ви? Е, това говори мозъкът ви, по-точно хипоталамуса!

Независимо дали някоя мисъл минава през ума ви, когато видите определен цвят или чуете определено име, или дали слушането на някого да говори или гледането на филм предизвиква еротични желания, всичко започва със свободата, която мозъкът ви чувства да се движи и блуждае, като по този начин задейства нещо, което „разпалва“ желание.

В крайна сметка: Този ваш прекрасен мозък помага да се определи какви нива на хормони да произвежда, какви емоции изпитвате или не изпитвате и какви гледки, звуци и миризми ви привличат най-много – и vega slim цени по този начин може пряко да корелира с повишеното либидо и сексуално желание.

Емоциите

Кой иска да говори за емоции?  

Да, аз също.  

Но нека си го кажем, емоциите играят огромна роля в нашето привличане към другите и желанието ни да прекараме палаво време с тях.  

Емоциите се контролират в мозъка (отново този проклет хипоталамус), но реших, че емоциите заслужават отделна част.  

Защо мислите, че новите двойки правят толкова много секс? Емоции!  

Те са тръгнали на ново пътуване с някого, към когото са физически, психически и емоционално привлечени.

Те се чувстват развълнувани, щастливи, заинтригувани, привлекателни и желани – и едновременно с това задоволяват всичките си емоционални нужди едновременно, което, както знаем, рядко се случва в живота.  

Резултатът от всички тези емоции е драстично повишено сексуално желание.  

Същото може да се отнася и за дългосрочни двойки, които са страхотни заедно и работят, за да поддържат тези емоции и чувства.  

Аз лично открих, че сексуалното ми желание е изключително взаимосвързано с емоциите ми.

Ако съм разстроен от партньора си, губя всяко сексуално желание за него, докато вече не съм разстроен, независимо от хормони или други фактори.

Горкият човек, нали?  

Но същото важи, когато нещата в отношенията ни са наистина добри. Тогава се чувствам допълнително сексуално към него.  

Какво ще кажете, когато животът е просто труден и ви хвърля крива?  

Всички знаем, че животът не винаги е еднорози, които танцуват по тротоари, направени от дъги.  

Между стресиращата работа, отглеждането на деца, намаляващите банкови сметки, брачни проблеми/отношения, понякога животът е просто труден.  

В тези случаи самият ключ към разпалването на този огън е да се уверите, че вътрешната ви искра е раздута.

Как да направите това е различно за всеки, но без него бавно и сигурно ще загубите желанието си.

Забелязах, че забавлението обикновено се равнява на по-висок сексуален нагон за мен.

Животът може да бъде много сериозен през много време с постоянното възрастни, така че за мен е изключително важно да отделя време, за да се ЗАБАВЛЯВАМ и да създавам спомени.  

Когато моят партньор и аз отделим време да прекарваме заедно, за да правим забавни неща, сексуалното ми желание към него се увеличава.  

Изводът: Силното сексуално желание е много повече от хормони и механичната вътрешна работа на телата и мозъците ни.

Щастливото и здраво емоционално състояние е от решаващо значение за жизненото либидо! Емоциите могат да ви накарат да се чувствате супер възбудени или супер НЕ възбудени, всичко зависи от това кои емоции изпитвате и защо.

Възраст, мъдрост и увереност

Често задръжките към сексуалната свобода зависят от несигурността на телата ни, способността ни да извършваме адекватно сексуални действия или риска от бременност и/или заболяване.  

С възрастта идват мъдростта и увереността, нали? За много от нас определено е така!  

Мога да свидетелствам за факта, че в по-младите си години бях много по-задържан в чувала, винаги се притеснявах как тялото ми ще бъде преценено или как ще се наслади на представянето ми.  

„Ами ако поканя този човек на вечерна чаша и той бъде отблъснат от моите стрии?

„Ами ако забележи целулита ми? Добре, ако изгася осветлението и остана в това положение, може би той няма да го види!”  

„Ами ако той смята, че вагината ми изглежда грозна?“

„Ами ако аз кралица?! О, БОЖЕ!”

— Ами ако не му хареса това, което правя?  

Сигурен съм, че можете да добавите своя собствена несигурна параноя към този списък.  

Освен това, въпреки че практикувам безопасен секс, аз също се притеснявах, че ще забременея от някой, с когото не искам да бъда дългосрочен.  

Достатъчно е да кажа, че постигането на оргазъм беше ПОСЛЕДНО в списъка ми с притеснения и докато не бях в средата на двадесетте, никога не бях изпитвал такъв.  

Още няколко години мъдрост и опит ме благословиха с увереност в тялото, увереност в моите сексуални умения и в резултат намирам, че имам много по-пълноценни сексуални срещи.  

По-пълноценните срещи водят до повишено желание за тях. В крайна сметка, това е като да намерите храна, която НАИСТИНА да ви харесва, естествено е да жадувате повече от нея!

Но възрастта не винаги е равна на увереност.

Някои от нас стават все по-несигурни за телата си с напредване на възрастта. Може би се борите с мама-престилката.

Може би имате целулит.

Може би имате стрии или паякообразни вени, които смятате за грозни.  

Мога да ви кажа, че тези неща са нормални (те са) и че повечето мъже не са отблъснати от тях (не са), но ако нивото ви на увереност страда от тях, сексуалното ви желание вероятно също ще пострада.  

Обратното е вярно за високата увереност и сексуалното желание.  

Изводът: Ако се чувствате добре от това как изглеждате в костюма си за рожден ден и се гордеете да го моделирате за партньора си – или ако просто сте щастливи и комфортно от това къде се намирате в живота – вероятно ще имате по-чести, по-безпрепятствени и по-пълноценен секс.

Ако либидото ви е супер високо, може би просто сте на страхотно място в живота си!

Медицински проблеми, култура и история

Ако либидото ви внезапно е извън класациите и се отразява негативно на живота ви и способността ви да функционирате в обществото, възможно е основното медицинско състояние да е виновно.  

Бих препоръчал да говорите с Вашия лекар, ако смятате, че това, което изпитвате, е ненормално. Възможно е лекарствата, които приемате (антидепресанти, противозачатъчни хапчета и др.), да навредят на сексуалното ви желание и функция.

Въпросът за нормалността обаче е гореща тема за жените от зората на времето.  

През 19-ти век жените с либидо, които днес бихме считали за нормални, се смятаха за болни. Те бяха изследвани и третирани като аномалии.

Същото това поведение при мъжете се смяташе за нормално и необходимо.  

Тогава беше създадена процедурата за клиторектомия, за да се опита да царува в това неприлично и неженско поведение.  

Ако в този момент не стискате краката си и не се гърчите от въображаема болка, помислете какво според вас може да представлява клиторектомията.

Сякаш менструацията и раждането не са достатъчно болезнени, нека да продължа и да си отрежа клитора.  

Да, не благодаря.  

20-ти век доведе до бавни промени, но жените все още бяха възпитани да вярват, че никога не трябва да обсъждат сексуални въпроси като полов акт, мастурбация или либидо.  

В резултат на това жените никога не са знаели какво е сексуално нормално за тях и кое не.  

Жените не са сексуално безразличните и покорни животни, за които някога се смяташе, че сме.

За щастие, манталитетът от 19-ти и 20-ти век относно сексуалното здраве на жените днес е почти неузнаваем, но все още безспорно преодоляваме част от него. 

В крайна сметка: Днес знаем, че е не само добре, но и нормално и се насърчава жените да имат активно и здравословно либидо и сексуален живот. Сега знаем, че няма причина да се срамуваме.

Най-накрая прекъсваме тези исторически и културни вериги и откриваме колко прекрасен е сексът! Днес сте свободни да бъдете възбудени!

В заключение

И така… сега знаете защо сте толкова възбудени, но какво можете да направите по въпроса?  

Наслаждавай се!

Избягвайте да третирате партньора си като робот за оргазъм и намерете забавни начини да подправите нещата малко.  

Започвайте секс по различно време и на различни места, отколкото обикновено правите. Експериментирайте с различни видове лични лубриканти, включително тези, направени от силикон или естествени или органични съставки.

Не позволявайте на сексуалния си глад да ви накара да загубите от поглед страстта, любовта и интимността, които изпитвате с партньора си, и определено не се отнасяйте към себе си.   

Ако сте необвързани и възбудени, има добро старомодно порно и мастурбация – всъщност можете да инвестирате в хубав клиторален стимулатор като LELO SILA – прегледан от един от нашите автори – и се наслаждавайте!

Можете да поръчате различни секс играчки на разумни цени онлайн, включително Адам & Ева — която предлага дискретно фактуриране и опаковане, както проучихме и открихме от първа ръка.  

Най-важното е, РЕЛАКЦИЯ!

Вие сте просто щастлива, здрава, балансирана и жизнена жена с мега-мозък, красива вагина и сексуален нагон, които да съвпадат!

Чувствали ли сте се някога по-възбудено от „нормално“ в един момент от живота си? Може би в момента изпитвате това чувство? Как се справяте с него? Все още ли сте объркани или сте любопитни какво се случва? Искате ли да знаете какво изпитват другите жени?

Не се притеснявайте, ние сме тук за вас!

Създадохме форум, за да обсъдим тази тема и да отговорим на всички въпроси, които може да имате, когато имате най-голяма нужда от него – независимо дали се занимавате с този проблем в момента, или сте го имали в миналото.

Присъединете се към нашата общност и текущ диалог по тази тема, като щракнете върху връзката/бутона „Дискутиране“, който се показва в края на тази статия.